RED TOGETHER! ... of toch niet?

(OPINIE)

Het is eindelijk zover…
Mijn nieuwsfeed staat er bol van. Vrienden die naar de matchen gaan kijken op groot scherm, profielfoto’s met de Belgische vlag, versieringen aan auto’s en huizen in onze driekleur en occasioneel iemand die toch voor Duitsland supportert, omroepers hebben het er haast constant over en speciale programma’s worden in het leven geroepen.

Heel het land kleurt: zwart – geel – rood.

Maar wat als je geen voetbalfan bent? Wat als je het op je heupen krijgt van al dat voetbalgedoe? Wat doe je dan? Sluit je je dan ergens op waar er geen wifi, televisie of radio is?

Wat doe je tijdens het WK?
Je kan als bedrijf op de kar van de WK-hype springen en een filter met de driekleur over je logo plaatsen, acties plannen, vol enthousiasme jouw pronostieken openbaar maken of acties organiseren onder je medewerkers. "Vergeet Achille de Kat, want Frank van HR voorspelt de WK-uitslagen!"

Of kies je er bewust voor om niet op de kar te springen en het WK gewoon te laten passeren?

Waarom doe ik niet mee?
Ik heb een bewuste keuze gemaakt om alle voetbalgekte buiten de muren van het werk te houden. Voetbal blijft namelijk een spel en bovendien is niet iedereen geïnteresseerd in het WK. Ze zijn misschien niet talrijk, maar er zijn mensen die niet van het spel houden en zich ergeren aan de aandacht die het WK en de Rode Duivels op dit moment krijgen. Aan deze mensen denk ik als ik zeg dat ik niet mee doe aan de WK-gekte, -acties, -social mediaposts, -pronostieken, …

Dit wil natuurlijk niet zeggen dat ik niet supporter voor onze mannen op het WK. Net zoals iedereen hoop ik dat ze de wereldbeker mee naar huis nemen!

Maar laten we eerlijk zijn. Niemand staat echt te wachten op nog meer ‘Duivelse’ acties. Als je echter het zoveelste bedrijf bent dat schrijft over het WK of acties lanceert, kan dat leiden tot een grote ergernis bij de mensen die niet opgezet zijn met heel de WK-fanfare. Denk maar aan de zoveelste nieuwsbrief met duivelse acties of het zoveelste gesponsorde bericht met daarin informatie of acties gelinkt aan het WK, … Waarom zorgen voor extra aandacht als de openbare omroep, radio, televisie, kranten en magazines al genoeg aandacht besteden aan het voetbalspektakel?

Geef je klanten eens iets anders!

images/lieslore-handtekening.jpg